Liberala Diaconu s-a retras și nu a votat pentru achiziționarea imobilelor de la CET

În prag de Crăciun, primarul Allen Coliban a convocat azi, de la ora 12, încă o ședință extraordinară a Consiliului Local Brașov, care a avut un singur punct pe Ordinea de zi, plus altele mai ușoare, pe lista suplimentară. Un nărav devenit obșnuință în CL Brașov: ședința a început din nou cu o întârziere considerabilă față de ora la care era programată. Întârziere mai bine de o oră!

Principalul punct se referea la aprobarea formulării ofertei, respectiv a achiziţionării în caz de acceptare, a imobilelor proprietatea CET Braşov SA, societate aflată în procedură de faliment.

Din cei 24 de consilieri locali prezenți în ședință, 23 au votat pentru, iar unul, liberala Pamela Diaconu, avocat de profesie (!), s-a abținut.

Conform primarului Allen Coliban, Primăria Brașov va depune o ofertă în valoare de 16.843.950 euro, sumă mai mică comparativ cea rezultată în urma evaluării realizate de un expert extern, respectiv 17.307.400 euro. Propunerea municipalității va fi ca suma să o plătească eșalonat, în 4 ani, începând din acest an.

„Pentru primul an, respectiv 2021, avem disponibilă suma de aproximativ 19.500.000 de lei, aproximativ 4 milioane de euro. Vrem să depunem astăzi oferta (vineri – n.r.) și sper să obținem în cel mai scurt timp un răspuns”, a opinat A. Coliban în ședință.

De urmărit subiectul, mai ales că detaliile juridice nu sunt tocmai clare, fapt ce a rezultat și din discuțiile din „extraordinara” de azi. (sursa foto: Pamela Maria Diaconu)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.