„Vicele” Rusu demască diversiunea USR-iștilor brașoveni și-l mai „boxează” o dată pe primar

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, viceprimarul Brașovului, liberalul Sebastian Rusu, demontează gogonata primarului Allen Coliban, care la Digi24 – unde altundeva, dacă nu acolo, la trustul de casă al useriștilor -, a afirmat că la Brașov „PNL și PSD încalcă legea pentru putere”. Gogonata lui „Cili”, preluată de o parte a presei locale, se dovedește a fi un simplul fâs, ca multe altele aruncate din tabăra useriștilor.

„Brașovenii trebuie să știe adevărul! Noi, grupul de consilieri locali PNL am inițiat un proiect de hotărâre de reconfigurare a componenței comisiilor de specialitate ale Consiliului Local Brașov. Acest lucru se datorează faptului că am avut multe înlocuiri de consilieri locali, au plecat unii și au venit alții care nu se regăseau din punct de vedere al specialității pe comisiile respective, astfel că a trebuit să facem această modificare. Lucrul acesta privind necesitatea reconfigurării comisiilor l-am discutat și acum câteva luni cu cei de la USR, că va trebui s-o facem până la urmă, dar timpul a tot trecut, discuții nu au mai fost așa că am preluat această inițiativă și am introdus acest punct pe ordinea de zi pentru ședința ordinară de Consiliu de mâine.

Vineri, 10 decembrie a fost publicat proiectul de Hotărâre de Consiliu Local (HCL), iar anexa în forma brută a fost publicată marți, 14 decembrie, dimineața. Le-am dat timp colegilor din Consiliul Local până marți să înainteze propuneri, iar miercuri, după ședința Comisiei de buget-finanțe, am venit cu forma definitivă.

După ce am introdus proiectul pe ordinea de zi, cei de la PSD au venit cu propunerea lor.

Problema care a fost, de fapt: nimeni de la USR, nici liderul de grup, nici primarul, nici viceprimarul nu m-a contactat pentru a avea vreo discuție. Normal, în momentul când vezi un proiect pe ordinea de zi, reacționezi, iei legătura cu cel care l-a propus și mergi să discuți. Pe de altă parte, când domnul primar a avut interes cu terenul Fabricii de Zahăr Bod, nu cu Fabrica de Zahăr Bod cum zicea el, a știut să ne propună să facem întâlniri într-o zi de duminică.
Au avut la dispoziție 5 zile, timp în care nu a dat nimeni niciun semn.

Atitudinea aceasta este tipică USR-ului, să stea să se plângă și să spună că este dat la o parte. Vineri a fost publicată forma brută a proiectului, pe care se putea discuta, noi așteptând și alte propuneri, alte reacții din partea colegilor din Consiliul Local. Acestea sunt și chestiuni politice, să nu creadă cineva că nu s-a cunoscut legea, că nu s-a știut ce vrem să facem sau că, vezi Doamne, s-ar fi încălcat legea. EXCLUS! Ideea era să modificăm această anexă prin amendament, pentru că noi, ca inițiatori, aveam două posibilități: fie să modificăm proiectul, fie să-l retragem de pe ordinea de zi. Aceasta este realitatea, brașovenii trebuie să știe adevărul.
Ceea ce a făcut USR, să lanseze în spațiul public faptul că am vrut să încălcăm Codul administrativ este o ABERAȚIE.

Miercuri dimineață, după ședința Comisiei de buget-finanțe de la ora 9, am avut niște discuții cu doi colegi consilieri locali de la USR, dar nu pe componența comisiilor, ci discuții de principiu. Drept pentru care am modificat anexa și pentru că până atunci, deși trecuseră 5 zile, dânșii nu și-au exprimat niciun punct de vedere, USR a fost lăsat în comisii așa cum a fost.

Nu există nicio modificare, cu o singură excepție, la Comisia de urbanism. Când era consilier local, domnul Scripcaru a dorit să fie președintele acelei comisii, iar atunci cei de la USR au pus condiția ca ei să să aibă majoritate în acea comisie. Și atunci nu s-a mai mers pe componența de 3 consilieri de la PNL, 3 de la USR și unul de la PSD, ci pe 4 consilieri de la USR, 2 de la PNL și unul de la PSD.

Pentru că domnul Scripcaru nu mai este consilier local, era firesc să revenim la configurația normală de 3 PNL, 3 USR și 1 PSD.

CONCLUZIE. La începutul mandatului, configurația comisiilor de specialitate ale CL Brașov era de 20 PNL, 22 USR și 7 PSD, iar de miercuri, de la ora 12, după reconfigurare, structura este de 21 PNL, 21 USR și 7 PSD. Deci totul este în regulă, tot ce circulă în spațiul public sunt speculații și demonstrează, încă o dată, felul USR-ului de a face administrație publică și de a arunca cu praf în ochii brașovenilor.

PS. Citeam ieri, în presa națională: „La PNL, falsul în CV merită sancţionat, deci Roman e demis. La USR, falsul în CV este tolerat. Domnule Cioloş, când cereţi şi demisia lui Coliban?”. Oare așa înțelege USR Brașov să manipuleze și să distragă atenția opiniei publice de la problemele pe care la are?”, a scris „vicele” pe pagina sa. (sursa foto: PNL Brașov)

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.