Intervenții efectuate de salvamontiști în Poiana Brașov

Două intervenții au efectuat salvamontiștii în Poiana Brașov în cursul zilei de azi. Prima s-a întâmplat în cazul unei persoane care a suferit o criză de lipotimie. Dupa ce i s-a acordat primul ajutor și a fost monitorizată, aceasta a fost îndrumată către o unitate spitalicească, deoarece a refuzat transportul cu ambulanța.

Într-a doua intervenție, salvamontiștii brașoveni i-au acordat primul ajutor și au transportat o persoană accidentată în zona stației inferioare a Telescaunului Ruia. Persoana în cauză suferise un traumatism de membru superior.

Având în vedere sezonul de iarnă ce stă să se deschidă (zăpadă să avem, Doamne!), Salvamont Poiana Brașov avertizează: „Atragem atenția turiștilor, care fac plimbări în zona Postăvarul, să evite deplasarea pe pârtiile de schi, deoarece s-a început înzăpezirea lor artificială, la acest moment fiind acoperite de un strat de zăpadă, cu consistență foarte dură, pe care nici măcar încălțămintea de munte nu are aderență. În aceste condiții, vă recomandăm deplasarea doar pe traseele montane marcate și să acordați o atenție sporită zonelor în care acestea intersectează sau au porțiuni comune cu pârtia de schi”.

Serviciul Public Local Salvamont Brașov este singura structură abilitată să întreprindă acțiuni de salvare și căutare montană în Masivul Postăvarul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.