Primarul Coliban zice că Brașovul e pregătit pentru sezonul de iarnă

Primăria Municipiului Brașov informează că Allen Coliban, primarul, a verificat astăzi, 23 noiembrie, modul în care operatorul de deszăpezire (SC Comprest SA) este pregătit pentru acest sezon, stocurile de material antiderapant și utilajele care vor asigura această activitate.

„Brașovul e pregătit pentru sezonul de iarnă. Ne-am asigurat că avem stocurile de materiale antiderapante și inhibitorul anticoroziune, toate utilajele, pe care le-am verificat astăzi. Suntem pregătiți. Ceea ce ține de municipalitate este întocmai cu prevederile și cu normele în domeniu. Vrem să ne asigurăm că nu ne ia iarna pe nepregătite, vrem să ne asigurăm că situații excepționale, cum a fost cea din luna aprilie, nu se mai repetă, și acesta este scopul inspecției pe care o facem în fiecare debut de sezon de iarnă. Avem un număr de 86 de utilaje pe care le-am verificat, avem șoferi la ele, sunt în stare de funcționare, am mai avut și o inspecție tehnică săptămâna trecută. Consider că totul este pregătit pentru a face față iernii care urmează”, zice primarul.

„Conform contractului, noi trebuie să intervenim în 30 de minute în fiecare punct al Brașovului. De aceea, utilajele sunt de diferite dimensiuni, în funcție de capacități și de nevoia orașului. De asemenea, pentru a putea face o intervenție corectă în timp util, ne-am făcut și un punct suport de încărcare a agentului chimic, pentru a putea scurta eventualele probleme în caz de averse abundente. Toți ne dorim ca asfaltul să fie negru, chiar dacă ninge. Pentru asta sunt niște proceduri tehnice pe care le vom respecta, și, în plus, este foarte important să apelăm la buna credință a beneficiarului real, care sunt locuitorii orașului. Parcarea ilegală sau alte situații în trafic ne pot bloca în situația în care intrăm cu efective importante să putem să deszăpezim, și facem apel către cetățeni să înțeleagă acest lucru și să evite situațiile de acest gen”, a declarat Alexandru Tănase, directorul Comprest. (sursa foto: Primăria Brașov)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.